Stagiunea

              2019/2020

 

 

UNTEATRU

 

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT , de Matei Visniec, regia Catalina Buzoianu.

 

TEATRUL DE ARTA

 

FA TU PRIMUL PAS, de Jean Claude Carriere, regia Andrei Munteanu

UNORA LE PLACE SWINGUL, de Donna Hoke, regia Claudiu Puscau

 

 

TEATRUL EVREIESC DE STAT - cele mai importante

 

BAIATUL DIN BROOKLYN, de Donald Margulies, regia Cristi Juncu

ACTUL DE CASATORIE, de Efraim Kison, regia Dan Tudor

LOBBY HERO, de Kenneth Lonergan, regia Radu Iacoban

DUMNEZEUL RAZBUNARII de Shalom Ash, regia Alexander Hausvater

FRAU HESS SI GRADINILE EI, de Milton F. Marcus, regia Alexandru Hausvater

DIBUK, de S.Anski, regia Chris Simion

MUSCA SPANIOLA, de Arnold si Bach, regia Andrei Munteanu

SCRIPCARUL PE ACOPERIS, de Shalom Aleihem, regia Andrei Munteanu

TEATRUL METROPOLIS

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA, de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga

 

 

 

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT , de Matei Visniec, regia Catalina Buzoianu.

cu Iolanda Covaci si Marius Calugarita

 

Gen: Drama/Comedie

Durata: 80 de minute

Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011
Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011
Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul National de Teatru Independent 2013
Iasi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzau 2013
Sibiu Fringe Festival 2014 etc..

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna.

 

FA TU PRIMUL PAS, de Jean Claude Carriere, regia Andrei Munteanu

cu Raluca Aprodu si Marius Calugarita

Gen: Comedie

Durata: 70 de minute

Festivalul ,, Teatrul tine la tineri,,- Teatrul Tineretului Piatra Neamt

Festivalul de dramaturfie contemporana Constanta

Cum ar fi să te trezeşti, într-o dimineaţă, cu cineva în mijlocul apartamentului tău, şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi? Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor. O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.
"Fă tu primul pas" este o comedie romantică plina de farmec şi extrem de vie, despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi.
Jean-Claude Carrière, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi şi scenarişti francezi ai momentului, câştigător a numeroase premii, printre care Oscar, Bafta, Cesar şi Cannes, este autor a peste 130 de scenarii de film dintre care fac parte Cyrano de Bergerac şi The Unbearable Lightness of Being.

 

BAIATUL DIN BROOKLYN, de Donald Margulies, regia Cristi Juncu

 

Distribuția:
Tudor Aaron Istodor, Andrei Finți, Marius Călugărița, Raluca Aprodu, Mihaela Velicu, Natalie Ester, Cezar Grumăzescu, Ruxandra Dragomir


Gen: Tragi-comedie
Limba: Română
Durata: 140 minute (fără pauză)

Un romancier are în sfârşit succes cu romanul său autobiografic, dar exact când cariera lui e pe val, căsătoria, prietenii şi sănătatea tatălui său intră vertiginos în declin. ”Brooklyn Boy” prezintă cariera scriitorului Eric Weiss, al cărui roman autobiografic devine bestseller, în timp ce viața sa personală e compromisă. Soţia îl părăseşte, tatăl bolnav este internat în spital, prietenul lui din copilărie crede că l-a trădat. O privire amuzantă și emoţionantă asupra familiei, prietenilor şi a succesului. O piesă inteligentă, provocatoare, care atinge resorturile intime ale fiecăruia, demonstrând ştiinţa dramaturgului american în a descifra psihologia relaţiilor.

 

LOBBY HERO, de Kenneth Lonergan, regia Radu Iacoban

 

Distribuția:
Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasola/Iolanda Covaci, Marius Călugărița/Serban Pavlu, Mihai Prejban/Lucian Iftime


Gen: Comedie
Limba: Română

Durata: 90 de minute

După premiera din New York a spectacolului “Lobby Hero”, cei de la “The Village Voice” scriau că textul lui Lonergan este “o dramă comică romantică perfectă”. Descrierea, deși un pic forțată, nu m-a intrigat. “This is our Youth”, text pe care am avut șansa să-l regizez în trecut, e compus din aceleași ingrediente. Kenneth Lonergan e un autor complet. Scrie piese de teatru, dezvoltă scenarii pentru seriale ș pentru film. Știe cum să amuze și să răscolească spectatorul, are abilitatea să îți ofere în mod echilibrat toate fațetele problemei pe care o dezvoltă într-un scenariu, iar acest lucru se observă și în ultima sa creație cinematografică - “Manchester by the Sea” - film care a primit multe premii internaționale, printre care și două premii Oscar, pentru cel mai bun actor și pentru cel mai bun scenariu. 

”Lobby Hero” oferă spectatorului o poveste aparent simplă, cu implicații complexe. Personajele - un paznic, șeful acestuia, un polițist și o polițistă - sunt în același timp și bune, și rele, și egoiste, și altruiste; suferă, se amuză sau exacerbează emoții, în încercarea de a se redescoperi pe ei înșiși. 

Jeff (Tudor Istodor), ostracizat de societate, dat afară din armată, dat afară din casă de proprii părinți, încearcă să-și refacă viața lucrând ca paznic într-o firmă de securitate. Nu este cel mai bun job din lume, dar pentru moment Jeff e liniștit. Însă somnul îi este tulburat de șeful firmei de securitate, care îi spune că fratele său e suspectat de crimă. 

FRAU HESS SI GRADINILE EI, de Milton F. Marcus, regia Alexandru Hausvater

 

Distribuția:
Maia Morgenstern/Arabela Neazi, Constantin Cojocaru/Neculai Predica, Marius Călugărița, Veaceslav Grosu, Anka Levana, Cristina Cîrcei, Natalie Ester, Darius Daradici, Viorel Manole


Gen: Dramă
Limba: Română
Durata: 100 minute (fără pauză)

Într-un univers al inconştientului şi al subconştientului, unde ceea ce auziţi nu este ceea ce se spune, ceea ce se cântă nu este ceea ce se simte şi ceea ce pare nu este ceea ce este, ceilalti actori wagnerieni sunt cioburile de emoţie şi de gândire ale personajelor principale. Trupa Teatrului Evreiesc de Stat caută să redescopere noi sensuri şi să arunce o privire asupra unui subiect ce pare epuizat, dar din nefericire este inepuizabil. O privire lucidă, violentă, gravă, curajoasă asupra tragediei despre care ”Istoria nu cunoaşte o distrugere a vieţii umane comparabilă cu aceasta.” (Witold Pilecki)

DIBUK, de S.Anski, regia Chris Simion

 

Distribuția:
Alexandra Fasolă, Veaceslav Grosu, Mihai Ciucă, Andrei Finți, Nicolae Călugărița, Luana Stoica, Mircea Dragoman, Marius Călugărița, Cabiria Morgenstern, Mihai Prejban, Viorel Manole, Darius Daradici, Neculai Predica, Nicolae Botezatu, Anka Levana, Alina Tomi / Dana Rogoz, Lucia Maier, Alexandru Sinca, Mihai Nițu, Geni Brenda, Viorica Bantaș, Cristina Cîrcei, Cristina Pleșa, Teodora Toader, Mihaela Cuniță, Antonio-Tadeus Mincă, Ștefan Eparu, Alexandru Apostol, George Lepădatu, Raisa Dragomir, Miral Solcanu, Raluca Mastalier, Martin Cuniță, Radu Mastalier, Tudor Toroiman & Bucharest Klezmer Band (Bogdan Lifșin, Rodica Doija, Sergiu Marin, Sorin Dobrotă, Radu Gheorghe)


Gen: Dramă
Limba: Idiș (cu titrare în limba română)
Durata: 120 minute (fără pauză)

”Dibuk e mai mult decât cea mai provocatoare piesă din literatura dramatică idiş. O poveste de dragoste care începe în lumea noastră şi se împlineşte în lumea de dincolo. Un legământ se face între om şi Dumnezeu. Încălcarea lui trezeşte lumea nevăzută şi îl răzbună pe cel nedreptăţit. Între magie si firesc, între suprarealism şi real, între convenţional şi neconvenţional, cu frământări de culoare între alb şi negru, se întâmplă să îţi câştigi sau să îţi pierzi sufletul. La uşa omului pândeşte tot timpul păcatul. Omenirea devine tot mai neputincioasă in faţa ispitei. Nu trebuie să ne luptăm cu păcatul, ci să îl facem mai bun. Tot ce a zămislit Dumnezeu poartă în sine o scânteie de sfinţenie.” (Chris Simion)

DUMNEZEUL RAZBUNARII de Shalom Ash, regia: Alexander Hausvater

 


Scenografia: Maria Miu
Coregrafia: Mălina Andrei
Light design: Lucian Moga
Muzica: Gabriel Basarabescu
Consultant: Camelia Crăciun
Asistență regie: Dan Druță
Asistență scenografie: Diana Sav

Distribuția:
Nicu Botezatu, Arabela Neazi, Neculai Predica, Iolanda Covaci, Viorica Bantaș, Marius Călugărița, Natalie Ester, Luana Stoica, Geni Brenda Vexler, Mircea Dragoman, Veaceslav Grosu, Mircea Drîmbăreanu, Ștefan Eparu, George Lepădatu, Bogdan Lifșin, Rodica Gancea și Mihai Pintenaru

Gen: Dramă
Limba: Idiș (cu titrare în limba română)
Durata: 90 minute (fără pauză)

Aparent o piesă scandaloasă – excelează prin descrierea nuanţată a vieţii prostituatelor evreice, fapt care a şi provocat arestarea întregii distribuţii, acuzate de obscenitate la premiera de pe Broadway(1923) – această creaţia dramatică reprezentativă a lui Shalom Ash rămâne în esenţă o piesă morală cu impact contemporan, prin încercarea de a dobândi iertarea şi de a accede la starea de graţie. Sub bagheta regizorală a lui Alexander Hausvater, lupta pentru ispăşirea păcatelor funcţionează azi ca o reflecţie-avertisment asupra consecinţelor dizolvării idealurilor spirituale ale societăţii actuale dominate de corupţie şi falsitate, la fel ca lumea aflată în colaps total din Dumnezeul răzbunării.
 

© 2023 by MATT WHITBY. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now